Saturday, June 28, 2008

Lilleaed

Tere!

Aasta alguse poole tellisin Sayilast ühistellimusega suuri helmekübaraid. Nii suuri helmeid, millele need parajad oleks mul paraku eriti ei ole. Seega vajutasin nad lapikuks ja lisasin klaashelmestega neile värvi. Nii valmiski "kollektsioon" Lilleaed. Inspiratsioon on pärit arvatavasati MdmB-lt ja tema imelistelt swarovski lilledelt. Teostus on aga palju lihtsam ja tulemus samuti. Üks selles stiilis kaelakee on veel pooleli.







Wednesday, June 25, 2008

Juunikuu kollane amulett

Oi, oi kui laisk ma olen olnud. Üldse pole viitsinud siia kirjutada. Aga juunikuu lõpuks on valmis saanud ka spektri töö. Kui varem on peaaegu kohe tulnud mitu mõtet, et mida võiks selle projekti raames teha, siis seekord mõtlesin ikka pikalt, pikalt. Kollaste klaashelmeste varud on mul peaaegu olematud. Üldse pole ma sellist päris õiget ja ilusat värvi kollaseid helmeid kaubandusest leidnud. Siis liikus mõte poolvääriskivide peale ja ennäe!! olidki mul ilusti olemas erinevas suuruses kollase jadeiidi kuulid. Traadiks valisin loomuliult messingu, sest see on ju kollane ja samas sobis see hästi jadeiidiga. Midagi oli ikka nagu puudu ja lisasin veidi särtsu oonüksist tilgaga.


Ripatsi tegmiseks sain inspiratsiooni http://www.flickr.com/photos/suzyqjewelry/ siit ja siit http://www.etsy.com/shop.php?user_id=5337452. Neil kukuvad selliste spiraalidega tööd muidugi palju paremini välja, aga ma olen enda esimese taolise tööga ka täitsa rahul. Spiraalide traat peaks olema paksem. Kasutasin o.64 diametriga messingtraati, sest pole kuskilt o.8 diameetriga messingtraati leidnud. (Kui keegi teab, kust seda osta saab, siis öelge kindlasti!)


Järgmine takistus oli sobiva keti puudumine. Seega pidin selle ise tegema. Mulle hakkas selline variant täitsa meeldima. Ainult et traat peaks jälle paksem olema.

Sunday, June 1, 2008

Long Necklaces and Small Earrings

Tegin mõni aeg tagasi kaks pika keti otsas rippuva suure ripatsiga kaelakeed ja neli paari rohelisi väikeseid kõrvarõngaid. Veel on näitamata ka üks roosa ja mustaga kee.



Nende valmistamiseks kasutasin peridooti, magevee pärleid, naturaalset serpentiini.





Keila päeva laat

Tere!

Eile käisin Keilas laadal ehteid müümas. Läks päris hästi. Kõige parem on see, et sain kutse 5. juuliks Põltsamaale XI Veinipäeva Käsitöölaadale. Olen kindel mineja. Laadal, nagu ikka, meisterdasin ka natuke ehteid. Siin siis pildid.