Sunday, March 23, 2008

Oksüdeerimine 2

Niisiis veidi juttu järgmisest kahest paarist, mis oksüdeeritud said. Luban, et ei hakka nii massiliselt postitama siia, lihtsalt palju poolikuid töid on valmis saanud või pildile püütud ja homsest hakkab ju kool. Ega seda eriti ei oota, aga mis teha. Tegelikult on mõnus, kui on oma blogi, sest siia võib kirjutada nii palju, kui ise tahan. Aga nüüd ehetest.

Esiteks kõrvarõngad hõbetatud traadist ja lasuriidist, mis valmisid juba jaanuaris ning esimese oksüdeerumise tegid veebruaris, aga lõplikult valmis (loodame) ehk teise oksüdeerumise läbisid nüüd.

Kui ma neid esimest korda oksüdeerisin, siis jäi see kuidagi ebaühtlane ja mulle tundus, et see must kiht nagu koorus veidi. Pealegi jäi tulemus pruun, mis aravatavasti oli tingitud sellest, et kasutasin vaid ühte muna.

Täna kasutasin kahte muna. Karbist välja võttes olid nad hästi tume pruunid.

Siis pesin ühe kõrvarõnga ära, hõõrudes seda tugevalt ja korralikult. Traat muutus hallimaks, pealt jäi üsna poleeritud ja läikiv. Pildil vasakul pestud kõrvarõngas ja paremal pesemata. Taustaks algne traat.

Ja siin lõpptulemus.

Teiseks tegin eile üle pika aja messingust lihtsad kõrvarõngad. Kui teisi ehteid oksüdeerima hakkasin, siis mõtlesin, et huvitav, kas messing ka nii oksüdeerub. Sellest pole nagu kuskil räägitud. Aga oksüdeeruski. Alguses olid kõrvarõngad hallikad.

Pestes muutusid jälle messingukarva, ainult et nüüd on nad tumedamad. Ja aitäh, Mdm B'le, kellelt ma need konksud sain.



Kahju, et ma ei oska klikkitavaid pilte panna.

2 comments:

MARRE said...

Tore, et ilusti oksüdeerisid su ehted nüüd. tõesti ilusad on!

aga kas sul ka konksud jäid tavalise hõbeda karva? Paistavad samad konksud olevat, mis mulgi.

ma arvan, et klikitavad pildid saad lihtsalt siis, kui flickrist suurema pildi üles laed.

Anna- Helena Saarso said...

Okei, proovin siis järgmine kord neid klikitavaid panna. Konksud jäid jah tavalised hõbedakarva.