Tuesday, April 7, 2009

Sisemaa Kaelakeed / Outback Necklaces

Need kolm kaelakeed sündisid üsna kohe pärast reisil käiku. Viimasele lisasin keti nädalavahetusel. Inspiratsioon on pärit Austraalia sisemaa maastikust. Üldiselt võin nende keede kohta öelda, et kasutasin neis just sealse looduse värve: oranž liiv ja kaljud (Uluru) ning kuivanud rohukõrte punakad, kollakad, pruunikad ja kahvaturohelised toonid.

These three necklaces were born directly after my trip to Australia. I completed the last one, by adding some chains, this weekend. I was inspired by the landscape of the Outback. On the whole I can say that in the necklaces I used the colors of the Outback: orange sand and rocks (Uluru) and the dried grass redish, yellow, brownish and pale green tones.

1. Väga silmapaistev ja ka üsna raske kee, mille keskosas kasutasin paksu vasktraati ning oranže india helmeid (8x4 cm) , mille ma ostsin Brisbanest. Alla ripuvad punakaspruunides, kahvatus rohelises ja kollases toonis helmeste read (kuni 9 cm). Neis kasutasin allpool ka messingut. Minu jaoks on see kee nagu tagurpidi keeratud maapind, kust kasvavd välja rohukõrred. Austraalia ongi ju meie jaoks alaspidi! Keskosa ripub vask- ja messingkettidel.





2. Klassikaline sümmeetriline kee kolme oranži vaskplaadil ümmarguse detailiga ning pikema keskse rippuva osaga. Väga naiselik ja suvine kee. Toonide osas on jutt ikka sama. Nende keedega avastasin enda jaoks uue värvi: tuhmhall nagu selle kee klaastilk. Kinnituse tegin ise ja kasutasin vasktraati.




3. Ebasümmeetrilise kinnitusosaga kee (isetehtud kinnitus), kus kasutasin messingtraati. Ripatsiosas on tahutud traadist spiraalid. Seda motiivi natuke teisel kujul kasutavad oma loomingus ka Austraalia põliselanikud aborigeenid. Helmed on lükitud tuhmrohelisele puuvillapaelale.




Võrdluseks üks pilt Austraaliast. / A picture of Australia for comparison.

No comments: