Monday, August 31, 2009

Kõrvarõngad "Peegeldus" / "Reflection" Earrings


Nende kõrvarõngaste tegemiseks sain inspiratsiooni vapikujulistest jaspistest, mis kõrvarõngaste küljes ripuvad. Vasest tehtud kõrvarõnga ülemine osa on jaspise kuju peegeldus. Sellest ka kõrvarõngaste nimi. Kasutasin vasest osas ka pisikesi ümmargusi granaathelmeid, sest jaspisest helmestes on väikeseid sama värvi laike. Kõrvarõngad on oksüdeeritud ja hiljem ka poleeritud. See tõi esile vasest mässitud osad. Ise jäin kõrvarõngastega väga rahule, sellepärast ka natuke erilisemad pildid kui tavaliselt. Mis teie, kallid lugejad, sellistest piltidest arvate? Kas parem oli valge taustaga või toovad värvilised taustad just ehte paremini esile?


I got inspiration from the coat of arms shaped fancy jaspers to make these earrings. You can see them dangling on the bottom of the earrings. The copper part is the reflection of the jasper bead. That's where the name comes from. I also used tiny garnet rounds in the copper part, because there are some little spots in the same colour in the jasper beads. The earrings are oxidized and polished to bring out the wrapped copper parts. I'm satisfied with the earrings and that's why the pictures are a bit more special. What do you, dear readers, think of these pictures? Is the white backround better or do the colourful backrounds bring the jewelry out better?


3 comments:

Lucy said...

Väga lahe lähenemine! Mulle meeldivad sellised kummalise nurga all tehtud fotod rohkem ja tagataust loob ka rohket meeleolu. :)

MARRE said...

ma olen ka Lucyga nõus, et sellised pildid on meeleolukamad. Kusjuures ma vahel ei teagi, mis on olulisem, kas näidata igakülgselt ja põhjalikult iga ehte detaili või luua meeleolu :) Ma sageli seisan selle dilemma ees, sest valge taust tundub vahel igavavõitu, värviline on huvitavam, aga võib hakata ehte endaga võistlema. nii et teen vahel nii, vahel naa.

kõrvarõngad on ka väga toredad!

Anna- Helena Saarso said...

Aitäh teile! Endale hakkavad ka sellised pildid aina rohkem meeldima. Vaheldusrikkamad kah. Aga eks see sõltub ehtest ka, mõnele sobibki valge taust. Ja kummalise nurga alt tehtud fotod on ka minu lemmikud. :)