Saturday, July 19, 2008

Mixed Metals II

Metallide miksimine ei ole veel lõppenud, aga helmed on natukeseks küll kõrvale pandud. Niisiis mõned kõrvarõngad.

1. Raam on tehtud messingust ja all ripuvad pronksi ja vase jupid. Pikkus 7 cm.



2. Jupid on messingust ja mässitud kokku vasega. Tunduvad pildilt võib-olla natuke teravad, aga ma proovisin neid natuke aega kanda ja ei olnud üldse ebamugav.



3. Kasutasin ema atelieest leitud vanu messingplaate, kus oli juba neli auku sees. Nühkisin nad vase ja messingu poleerimispastaga läikima. Lõin ise mõned augud juurde, lisasin vaske, granaati ja roosat kvartsi.



4. Materjaliks messing.

Friday, July 18, 2008

Mixed Metals

Kui ma üks õhtu jälle Iza Malzcyk'i ehteid vaatasin, sain ma mõtte, et võiks teha ehteid, milles on kasutatud erinevaid metalle. Näiteks nagu http://www.izamalczyk.com/en/gallery-231-1566.html või http://www.izamalczyk.com/en/gallery-185-1231.html või http://www.izamalczyk.com/en/gallery-169-1082.html või http://www.etsy.com/view_transaction.php?transaction_id=9000742 . Vist on nüüd piisavalt näiteid :)!

Kuna ma olen praegu haamriga laiaks taotud traadi lainel, siis arendasin seda mõtet edasi.
1. Vase ja hõbetatud vasktraadiga kõrvarõngad. Suurus 3,5 x 3,5 cm. Kasutasin ka naturaalset päikesekivi.


2. Pronksi ja hõbetatud vasktraadiga kõrvarõngad. Suurus 3,7 x 3,8 cm. Kasutasin ka magevee pärleid ja hõbetatud messinghelmeid.



3. Messingu ja hõbetatud vasktraadiga kõrvarõngad. Suurus 3,8 x 3,5 cm. Kasutasin ka peridooti ja magevee pärleid.


Alguses tundusid nad kõik mulle liiga säravad ja ma oksüdeerisin neid munaga, see aga tegi asja veel hullemaks. Aga ema leidis kuskilt garaašist vase, messingu ja terase puhastuspastad ja ma nühkisin kõrvarõngad läikima. Sama säravad nad muidugi enam pole, aga ma ei kahetse, et neid oksüdeerisin. See tõi metallide erinevuse rohkem esile. Aga ma arvan, et mõlemat moodi on ilus ja see, kumba moodi rohkem meeldib, sõltub juba iga ühe maitsest.
Ja väikestest traadijuppidest leiutasin väikesed kõrvarõngad.


Thursday, July 17, 2008

La dame bleu-foncé

Tumesinine Daam- see on tellimustööna valminud komplekt käevõrust ja kaelakeest. Traati keerutasin ikka päris, päris mitu tundi. Keskel on suur piklik aventuriin. Kasutasin veel labradoriiti, magevee pärleid (white, slate), roosat kvartsi, sodaliiti, hõbetatud kuule ja traati. Ripatsi mõõtmed on 20 cm x 4,5 cm. Keti pikkus on 52 cm + 7 cm pikendusketti.

Tumesinisest Daamist saab ka minu juulikuu spektritöö.


Wednesday, July 16, 2008

Summer hoops

Eile sain ühe tellimuse. Alguses sooviti midagi sellist: http://www.flickr.com/photos/annacreations/2370270279/ , aga pruuniga. Ja nii ta läks... Tegin hoopis sellised suvised ja üsna lopsakad (u. 5cm) kõrvarõngad. Oksüdeerisin vase ära, et see pruunide toonidega paremini sobiks.

Enne:



Pärast:


Mulle hakkasid nad nii meeldima, et tegin endale ka samas stiilis kõrvarõngad. Ainult et suuremad ja messinguga, mis on hetkel mu lemmik metall. Kasutasin mõnusaid rohelisi, kollaseid ja pruune toone. Need on nii minu moodi. Ja üle pika aja hakkan ma jälle suuri kõrvarõngaid kandma. Alates sellest, kui ma ehteid tegema hakkasin, ei kanna ma neid ise eriti. Kui siis ainult väikeseid metallist kõrvarõngaid.


Tuesday, July 15, 2008

Polümeersavi! (Warning: pikk postitus!!)

Kunagi kui ma veel päris tilluke algklassilaps olin ja mu ema käsitööõpetajana töötas ja kui FIMO hakati Eestis müüma, siis kaunistasime me õega sellega lillepotte ja tegime jõulususse. Nüüd, aastaid hiljem, olen ma jälle selle materjali enda jaoks avastanud. Paar korda proovisin ma talvel sellest ümmargusi mumme teha, aga see tundus täiesti lootusetu tegevus. Siis pärast mitut kuud suu ammuli Marianne S'i ( http://www.heegeldab.blogspot.com/) polümeersavist lapikuid kunstiteoseid vahtimist otsustasin ise ka midagi teha. Võtsin sinistes toonides savi ja hakkasin seda siis kuidagi omavahel sobitama. vajutasin kortsutatud fooliumiga mustri peale ja lõikasin kandilisi tükke. Välja tuli kolm paari kõrvarõngaid.





Mida rohkem ma savi mätsisin, seda ühtlasemaks selle värv muutud. Loogiline, kas pole! Järgmisena võtsin templiks pimsskivi. Tulemus jäi märksa igavam.



Siis võtsin jälle fooliumi ja pärast küpsetamist lasin tükid hõbedase ja kuldse spray' ga üle. Lihvisin pealmise kihi maha. Tulemus muutus jälle huvitavamaks.






Marianne töödest meeldivad mulle eriti pitsiga tööd. Leidsingi kodust ühe savist nõu, millele minu arvates oli heegeldatud pitsiga muster vajutatud. Võtsin selle kasutusse ja kasutasin jälle spray'd. Jäin tulemusega väga rahule.




Siis leidsin veel lillekujutisega paelajupi. Need kõrvarõngad jäid eriti tillukesed ja armsad.

Julged Värvid ja Mahedad Värvid

Juunikuus töötasin ma restoranis Mercado saaliteenindajana. See oli mu esimene töö. 5 tundi päevas jooksin mööda saali ringi ja koristasin laudu. No oli alles pikk aeg, et igasugu mõtteid mõlgutada. Loomulikult läksid mõtted ikka aeg ajalt sujuvalt ehetele üle. Ja siis hakkasin ma klientide ehteid uurima. Ühel naisel oli kaelas väga lihtsa disainiga, aga efektne kee helerohelise ja tumelillaga. See värvikombinatsioon jäi mulle kohe silma ja jätsin ta meelde. Koju jõudes hakkasin helmeid miksima ja tegingi sellise kee.


Teine kee sündis nii, et kui ma aasta tagasi Valge Daami päevadel Laantelapsega kohtusin andis ta mulle igasuguseid erinevaid helmeid oma suurest laekast. Enamiku neist olen ma ära kasutanud, aga ühed pulgad rohelise ja valgega seisid juba pikemat aega puutumata. Tihti võtan ma nad jälle karbist välja ja üritan nad ehteks muuta, aga no ei õnnestu. Otsustasin siis, et teen selle asja ükskord ära. Lisasin mahedamat rohelist ja piimjat valget. Ise ei jäänud tulemusega eriti üldse rahule ja mõtlesin, et lammutan kee ära, aga kuna minu suureks üllatuseks meeldis see kee mu emale, siis jätsin ta ikkagi alles.

ehtekonkursi järjeks

Alguses, kui konkurss välja kuulutati, ei olnud ma päris kindel, kas ma jõuan selle suure tööga valmis ja sellepärast tegin ma igaks juhuks teise sama teemalis töö veel. Millegi pärast oli mul kindel plaan, et töö peab sisaldama pärleid, kas siis päris või klaasist. Õigele konkursitööle panin nimeks pärlilaguun, sest sõna laguun toob silme ette helesinine vee ja muu sellise suvise ja sooja. Kui aga vaadata seda teist varutööd, siis see on palju tumedamates sinistes soonides ja meenutab kohati lausa jääd. Sellepärast panin talle nimeks "Pärliookean", sest ookean on selline sügav ja tumesinine.



Ehtekonkurss "Meremuinasjutt"

Niisiis isetegija.net - is toimus ehtekonkurss teemal meremuinasjutt. Osalejaid oli 46. Konkursi tase oli väga hea, tööd olid kõik omanäolised ja erinevad. Mulle meeldis ka see, et seal leidus nii palju erinevaid tehnikaid. Esimese koha sai ka minu lemmik

Janalille "Loojangu puudutus"

Teise koha sai

MdmBeadalot'i "Atlantis"

Kolmanda koha sai

Diina "Kaldale uhutud"

Kahe esimese koha tööde autorid arvasin ma ära ka. Käekiri on lihtsalt nii omamoodi ja teistest erinev.

Minu tööks oli "Pärlilaguun"




Alustasin selle tööga juba vähemalt jaanuaris (täpselt enam ei mäletagi). Siis mõnda aega seisis see mul karbis, sest ei osanud sellega kuidagi edasi minna ja vahepeal olid mõned osad ka puudu. Kasutasin ohtralt klaashelmeid, Sri Lankalt toodud mageveepärleid, metallhelmeid, ohtralt hõbetatud vasktraati ja ketti. Kui isetegijas konkurss algatati, hakkasin jälle selle kallal pusima ja nii ta valmis saigi.

Ma hakkasin mõtlema, et huvitav kui paljud minu töö ära tundsid ehk kui paljud arvasid enne nimede avalikustamist, et tegemist on minu tööga. Mul oleks hea meel, kui te selle koha pealt kommentaari jätaksite.

Saturday, July 5, 2008

Tellimused

Ikka ja jälle koguneb siit sealt mõni tellimus. Mõni teab täpselt mida tahab, teine aga ütleb, et eks kunstnik teab ise paremini kuidas sobib jne. Mõni toob lausa ise materjali. Näiteks järgneva kee puhul tõi tellija ise oma ema vana katki läinud kee.



Mõni tellib enne kee ja siis pärast tahab ikka kõrvarõngaid ka juurde.


Või ostab kõrvarõngad ja soovib siis sinna juurde keed.


Aga vahel tellitakse midagi oluliseks sündmuseks. Näiteks see kee telliti ülikooli lõpuaktuseks. Helmeid sobitasime kohe koos kleidi materjali peale. Kleit oli lillakas roosa ja jakk ning kingad valged. Lõpetamisel oli kohe küsitud, et kust ta sellise täpselt sama värvi kee leidis.